Michael Falch - Tilstanden Malurt

 

KÆRLIGHEDENS GNIST” udsendes som single-cd til landets radiostationer d. 2. januar 2006.
Den vil ikke blive tilgængelig som salgssingle, og vil således vil kun kunne høres i radioen, indtil albummet udkommer.

Da Michael Falch d. 26. marts 2002 kl. 19.00 præcis, overanstrengt og udbrændt efter for hårdt liv og en alt for krævende periode med rock, bøger og ”Rejseholdet”, trak stikket ud til offentlighedens søgelys, var det uden dato for en eventuel tilbagevenden til rampelyset. Og først efter en langvarig personlig proces har Falch måttet sande, at det er absolut nødvendigt for ham at vende tilbage til sangene og musikscenen.

Datoen for Falch'ens tilbagevenden er nu sat, nemlig til d. 6. marts 2006, hvor han udsender sit nok mest skelsættende album nogensinde med titlen ”Falder Du Nu”, så stærkt i både tekst og musik, at det uden tvivl vil ramme hårdt ned i det danske musikalske forår.

Albummet er produceret af D.A.D.’s Jacob ’Cobber’ Binzer og er et uhyre personligt opgør med Falch’ens fortid. Teksterne er utrolig gribende og serveres i melodier, som i Jacob Binzers prunkløse produktion ligger langt tættere på Michael Falchs eget egentlige musikalske ophav, end man nogensinde har hørt før. Efter næsten fire års pause fra showbiz-virksomhed – med undtagelse af mødet med publikum ved en række intime solokoncerter – er dette ”det nødvendige album” for Michael Falch, både som kunstner og menneske. Et projekt, som Jacob Binzer i sin producerdebut har hjulpet ud af mørket med skarpt blik for de sider af Falch'en, der stadig forekom uforløste.

Her er ingen leflen for laveste fællesnævner, ingen ironiske distancer at gemme sig bag, ingen udlevering af andet end sig selv – det er en sårbar Michael Falch, der investerer sig selv fuldt og helt og risikovilligt sætter noget på spil og lader os kigge om bag paraderne. Og der, omme bag facaden, gemmer sig så de glimt af sandheden om de mønstre, der gløder under vores hud.
Også i melodierne har den velkendte ”Falch-lyd” fået nye drejninger – taget under kærlig behandling af et helt nyt hold musikere, der med friske øjne og Jacob Binzers kontrol og opfindsomhed i producerstolen giver musikken lov til leve helt op til teksternes skånselsløse indhold.

Inden albummet kommer på gaden i marts 2006, vender Michael Falch tilbage til landets radioer og ikke mindst til rampelyset – det rampelys, der skinner med 10.000 watt…
Det er med sangen ”Kærlighedens Gnist” som Michael Falch med sit nye live-band Boat Man Love
d. 28. december præsenterede for en stor del af Danmarks befolkning ved DR1’s store Års-Kavalkade ud i sportens verden, ”Sport 2005”.
”Kærlighedens Gnist” bliver også den første single, det første nye udspil fra Michael Falch i fem år. En sang, der på nænsom vis åbner døren til det kommende albums ti sange, og som på samme tid favner essensen af albummets historie om den lange vandring gennem livet…

Falch’en er efter fem års pause fra sangskriveriet tilbage, helt oppe i de øverste luftlag, med udsigt til og status over et liv, som lige under overfladen ikke er ret forskelligt fra rigtig mange andre menneskers hverdag.


KÆRLIGHEDENS GNIST

Tekst & musik: Michael Falch, 2005.

Når vi siger ja,
bliver vi ét - og alt
Går ind i den fortælling
hvor vi selv bliver fortalt
Og bag alle tanker
står det hele klart
Spørgsmål der lyder
som et helhjertet svar:

Kan vi elske uafbrudt,
stå sammen til historien er slut
og blive os selv til sidst?

I kærlighedens gnist
har vi en lille himmel inden i
Kærlighedens gnist,
som et glimt af Gud,
gløder under vores hud

Når vi siger ja,
vil vi gå hele vejen
Op ad bakke, ud i kulden
gennem blæst og regn
Vil de døde dage
mon blive væk en gang
Når vi nu gå her sammen
og gør hinanden til en sang?

Kan vi elske uafbrudt,
stå sammen til historien er slut
og blive os selv til sidst?

I kærlighedens gnist
har vi en lille himmel inden i
Kærlighedens gnist,
som et glimt af Gud,
gløder under vores hud
Kærlighedens gnist,
vi har en lille himmel inden i
Kærlighedens gnist,
som et glimt af Gud,
gløder under vores hud

 

Forside | Nyheder | Albums | Biografi | Koncerter | Fotos | Post

Copyright © Falch & Stjernekasterne. Oplysninger kan frit citeres - med kildeangivelse
Redaktion og layout:
Stjernekasterne. Booking: Skandinavian.
Spinhouse & web-versionering:
Dialog Design