Michael Falch - Nyheder

 

Præsentation af Michael Falchs album

falch-foto

"Der går en ung mand gennem byen
Nu skal han ud at fri..."

Sådan lyder de første linier på NYE REJSENDE - det 7. solo-album fra Michael Falch. Scenen er sat, og mange af os kender den unge mands længsler og kvaler. Dér går han og har hele verden foran sig - DET ENDER MED EN BLUES, som sangen hedder - men som altid er det op til os selv, om det bli´r blues eller bæredygtigt, om vi kan bevare nysgerrigheden, glæden og spændingen undervejs på vores livsrejse. Vi kan selv digte videre både på den sang og på resten af livet - som fortælleren Michael Ehlert Falch netop gør det i sangene på sit nye album. 10 historier om kærlighed, tab, savn, håb og uro.

DET ENDER MED EN BLUES er udsendt som single.


op

Albummet med 10 nye kapitler

På NYE REJSENDE hedder kapitlerne i den store bog f.eks. SINGLER (den bittersøde historie om drengen, der som kærlighedsgave forærer sin komplette samling af Beatles-singler til pigen - og tænker på det (eller måske ligefrem fortryder) resten af livet), ENSPÆNDER (om loneren, der på sin rejse møder den ven, der måske vil bytte sin ro med den rejsendes evige uro), DE FØRSTE FUGLE UDEN DIG (skrevet i samarbejde med digteren F.P. Jac - med sin gribende beskrivelse af afsked og tomheden efter noget, der ikke længere er til stede i rummet og livet), MARIA (hvor sangskriveren møder en kvinde i supermarkedets kø og funderer over hendes skæbne), NOVEMBER (med sin undertone af afsked og kærlige tanker til én der nu skal ud og finde sine egne ben i verden), MORTEN KORCH-HUMØR (med den umulige drøm om at blive "fløjtende frisk Poul Reichardt-glad..."), DANMARK I FORBIFARTEN (med sin fiktive rejserute gennem et land på godt og ondt), LÆG DIT HAD VÆK (når idealerne forlængst er bristet og erstattet med udfald mod alt levende) og endelig DEN FORBUDTE BY (om at få hold i nakken af at se sig for meget tilbage).

"Og så gav jeg hende det største, jeg kunne give:
Min komplette samling Beatles-singler i etui
I wanna hold your hand, She loves you og Please, please me -men om mandagen gjorde Mette det forbi..."


op

Indspilningen

NYE REJSENDE er indspillet efter at Michael Falch var på en længere solo-turné i foråret - alene med sin guitar, sine sange og sine fortællinger for første gang nogensinde - 18 år efter Malurt-debuten "Kold Krig". Og den modtagelse, de nye Falch-sange fik undervejs - med fulde huse, stående ovationer og forrygende anmeldelser - har sat sit præg på albummet og ikke mindst på sangeren Michael Falch, der vel aldrig har lydt mere nærværende end her. Åbenhed og værdighed stråler fra disse nye livssange. Tilværelsen afdækkes i al dens uigenkaldelighed, og uden bedrevidende resignation eller bitterhed skriver Michael Falch om vilkårene og om at drage konsekvensen.

Tag et tip fra én der har været der, synes han at sige med genopdaget humor i et tidløst sprog. Det er intenst, og det er sine steder rystende. Også musikalsk er Falch i konstant bevægelse.


op

Produceren

NYE REJSENDE er produceret af stortalentet Bjarne Nygaard Nielsen, der debuterede som co-producer for ANNIONE tidligere på året. Med fuld respekt for Michael Falchs dybe rødder i rocktraditionen har han alligevel formået at sætte musikken ind i et nyt univers. Det er trommer, bas, guitarer og keyboards - rockbandets traditionelle besætning og lyd, men klippet, loopet og bearbejdet. Resultatet er 10 sange, der både rækker tilbage og frem - stadig rock og pop, men også med et større rum og et anderledes friskere swing.

"Tænk, hvis man vågnede op en morgen og var
fløjtende frisk Poul Reichardt-glad
Med varme i hjertet, med nyt mod på alt
alt dét, man troede, man kunne udenad..."

Michael Falch og "Nye Rejsende"
Bandet

Michael Falch spiller selv guitar, keyboards og mundharpe og har omkring sig sit faste orkester NYE REJSENDE: Den legendariske guitarist Nils Henriksen (Den tidligete Malurt-producer, som mange også husker fra C.V. Jørgensen og Sebastian Band), rocktvillingerne Kurt og John Poulsen på hhv. guitar og bas og endelig den stærke trommeslager Kasper Foss (fra Hotel Hunger). De musikalske rejsefæller tæller desuden produceren Bjarne Nygaard Nielsen på allehånde instrumenter og programmering, tekniker og lydmand for Falch gennem mange år Peter Brander på slide-, dobroguitar og kor, Trille Palsgaard og Michaels datter Anna på kor for første gang, Jesper Nørlev på percussion og Lars Fjeldmose på "Morten Korch"-piano. NYE REJSENDE er mixet af D:A:D's mixproducer Lars Overgaard samt Peter Brander og Henrik Nilsson.

NYE REJSENDE ankom i starten af september.
-
Læs sangteksterne her...  


op

 

Singlen "Det Ender Med En Blues" udkom i august
- Læs her

 

Forside | Nyheder | Albums | Biografi | Koncerter | Fotos | Post

Musikken på denne hjemmeside er stillet til rådighed med tilladelse fra KODA og NCB
Copyright © Falch & Stjernekasterne. Oplysninger kan frit citeres - med kildeangivelse
Redaktion og layout:
Stjernekasterne. Booking: Århus Musikkontor.
Spinhouse & web-versionering:
Dialog Design

Sony Music / Pladecompagniet